De persoon achter het bedrijf

De marketing professional:

Natuurlijk wil je graag een foto zien en achtergrondfeiten kennen, voordat je besluit om met iemand samen te werken. De marketing van jouw merk is namelijk je visitekaartje, de manier waarop anderen jouw bedrijf leren kennen. Dat laat je niet zomaar aan iemand over.  Anderen omschrijven mij als een kwartiermaker, creatief en resultaatgericht. Bij referenties lees je wat opdrachtgevers over mijn werk schrijven. 

De passie voor marketing:

Mijn passie is het vertalen van de kernwaarden van een bedrijf, het authentieke verhaal van een organisatie, naar commerciële en resultaatgerichte marketingplannen en de uitwerking daarvan.  In deze plannen staat geen gebakken lucht, want dat is nou juist wat ik niet leuk vind aan marketing.

Mijn werk is op te delen in twee categorieën:

  • als interimmer: bijv. wanneer een collega zwanger of langdurig ziek is of wanneer er een groot project af moet. 
  • door middel van mijn marketing wasstraat; een efficiënte manier om je merk weer te laten blinken in een sessie van 2 uur tot bijv. 1 middag per week. 


Het uitgangspunt:

Of het nu gaat om de lancering van een nieuw merk of propositie, storytelling rondom je product, of het aanscherpen van je commerciële teksten, ik sta voor duidelijkheid. We spreken van tevoren goed af wat je wilt bereiken. Ik stel daarbij kritische vragen en ik zet eerst voor je op papier wat we gaan doen en wat dit kost. Voor beide partijen wel zo prettig. Het tarief is altijd afhankelijk van het gewenste resultaat en de gekozen aanpak. Bel vooral eens als je hier vragen over hebt.

 

De marketingachtergrond:

Sinds 2005 heb ik de nodige vlieguren in de marketing gemaakt. Hier lees je meer over op mijn LinkedIn profiel.
De rode draad in mijn carrière zijn werkgevers en opdrachtgevers die internationaal opereren, waar vaak een product gemaakt wordt en waar een nuchtere werkcultuur de norm is. Als interimmer ben ik in mijn element op plekken waar hard gewerkt en nog harder gelachen wordt. 

Het onderscheidend vermogen:

Er zijn veel goede marketingadviseurs, en dat is maar goed ook. Mijn onderscheidend vermogen:

  • Een rol als cameleon. Mijn klanten zeggen dat ik als geen ander snel processen en bedrijven begrijp en dus meteen aan de slag kan. 
  • Een uitstekende beheersing van de Duitse taal. Ik ben dan ook altijd extra blij als een bedrijf in Duitsland actief is of vanuit Duitsland de Nederlandse markt wil betreden. 
  • Ruime ervaring in en een passie voor food en agri. 
  • Bijna 20 jaar ervaring met internationale marketing.
  • Een strateeg die ook graag zelf mee uitwerkt. 

 

De finishing touch:

 

In mijn logo zie je, als je goed kijkt, een kroon. Deze past goed bij mijn achternaam én staat symbool voor creatief meesterschap. Dus ik zet graag, samen met jouw organisatie, de kroon op jouw merk.