Home » Online marketing cases

Online marketing cases

De onderstaande projecten zijn een selectie van mijn opdrachten van de afgelopen periode.

 

UniCarriers Nederland

Bij UniCarriers (onderdeel van Mitsubishi Heavy Industries) verving ik de marketingmanager tijdens haar verlof. Met als belangrijkste taak het genereren van sales qualified leads, startte ik bij deze mooie internationale opdrachtgever met het formuleren van cijfermatige online marketing doelstellingen. Daarna stroopte ik de mouwen op en ging ik aan de slag met de social media, het opzetten van een blog, het continu monitoren van de online data en het creëren en onderhouden van draagvlak binnen de organisatie.  

Na vijf maanden waren de Facebook en LinkedIn groepen elk meer dan 20% gegroeid, was het aantal websitebezoekers met 159% gestegen (i.v.m. 2017), waren de website bezoeken uit social media verviervoudigd én was aantal leads vanuit marketing elke maand gegroeid.

 

Haagse Hogeschool

Voor het European Studies programma, herzag ik de marketingstrategie en nam ik allerlei communicatie-uitingen onder de loep.

 

Dit leidde tot een online marketingplan met strategische en praktische tips en daarin een focus op social media en conversie-optimalisatie. M.a.w. hoe kunnen de online tools optimaal worden ingezet om de doelgroep online te overtuigen?

Buro Scanbrit

Dat koude acquisitie heel mooi uit kan pakken, bewijst mijn samenwerking met Buro Scanbrit.  Toen ik in de zomer van 2018 een rondreis maakte door noord Finland en Lapland was ik daar zo van onder de indruk dat ik Buro Scanbrit heb benaderd met de vraag of ik voor hun reisavonturenblog een blog post over Finland mocht schrijven. 

Na het bestuderen van de doelen en de doelgroepinformatie, ging ik aan de slag. Het resultaat is vanaf dit voorjaar te lezen op de Scanbrit site.

 

Grapewine

Samen met de eigenaar van deze webshop in de lekkerste wijnen, haalde ik GrapeWine door de marketing wasstraat. Ik hielp hem kritisch kijken naar zijn ideale doelgroep, wat er bij hen speelt, en hoe hij deze met zijn website en webshop het beste online kan aanspreken. Tot slot herschreef ik zijn 'over ons' pagina, afgestemd op de ideale doelgroep en zijn merkwaarden.  Deze staat binnenkort online. 

 

Verdel

Vanuit mijn rol als marketing manager (2012-2018), mocht ik de marketingafdeling  vanaf nul opzetten en laten groeien. Met een focus op online marketing en merken bouwen gericht op retail-klanten, mocht ik bijna 6 jaar lang dit bedrijf internationaal helpen floreren. Op de sites van Verdel, Naturals, Bart & Bastian en Primaflora lees je meer over de Verdel merken. 

Marco Angenent Hairstyling 

Marco Angenent Hairstyling Wassenaar kreeg voor het eerst in 17 jaar een nieuwe eigenaresse. De jonge onderneemster wilde dit bijzondere feit graag aan haar klanten en aan de Wassenaarse gemeenschap bekend maken. 

Voor deze exclusieve salon mocht ik daarom een e-mailing ontwerpen en schrijven, teksten voor op de website maken en een krantenartikel schrijven en coördineren. 

 

Salon Von

De eigenaresse van Salon Von was op zoek naar 'natural beauties' die zich aangesproken voelen door het gebruik van natuurlijke producten. Aan mij de schone taak om de 'home page' en 'over ons' pagina zo te herschrijven dat de juiste doelgroep werd aangesproken. 

Plugge & Meulenberg Juridisch Advies

De stoere juristes van Plugge & Meulenberg verstaan als geen ander hun vak en wilden dit aan hun doelgroep ook online kenbaar maken.

Dus ik had de eer om hen te helpen met een hernieuwde positionering, een social media strategie (met daarin een focus op het bereiken van de doelgroep via LinkedIn) en een plan voor hun website inclusief website teksten. 

MCare & Coaching

Voor deze coach op het gebied van sport en carrière, bedacht ik een slogan voor haar merk en schreef ik al haar website teksten. Zo lukte het om samen met de opdrachtgever en de professionals van TVI Computers,  haar twee uiteenlopende bedrijfsactiviteiten in één aantrekkelijke website onder te brengen. 

AGF Recruitment

AGF Recruitment, een werving & selectiebureau op het gebied van vers, hielp ik bij het wervend schrijven van een vacaturetekst afgestemd op de gewenste ideale sollicitant.

GEHA Verhuur

Voor GEHA Verhuur, een hoveniersbedrijf dat ook groot tuinmaterieel verhuurt, verzorgde ik website teksten en advies over beeldmateriaal. Zo werd de site meer doelgroep- in plaats van product-gestuurd. 

 

Ben je op zoek naar een soortgelijke oplossing voor jouw online marketing? Neem contact met me op.