Home » Marketing cases

Marketing cases

De onderstaande projecten zijn een selectie van mijn opdrachten van de afgelopen periode.

 

Interim opdrachten en laatste baan:

VTTI
5 maanden
Bij VTTI, een jonge en snelgroeiende internationale speler in de energie-sector, mocht ik de communicatiemanager vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. 

Het belangrijkste aandachtspunt voor deze opdracht was de uitrol van de nieuwe branding. Een branding voor één hoofdbrand en maar liefst 16 subbrands in 15 landen. Daarnaast hield ik mij bezig met employer branding, de online marketing kanalen en uiteenlopende campagnes en werkte ik samen met collega's van over de hele wereld.

 

Haagse Hogeschool
8 maanden

Als adviseur marketing en communicatie was het acht maanden lang mijn taak om de faculteitsdirecteur en opleidingsmanagers te adviseren over het werven van toekomstige studenten passend bij de customer journey van de huidige studiekiezers.

Hierbij was mijn belangrijkste doelstelling online conversie, van geïnteresseerde naar starter aan één van de opleidingen. Daarnaast werkte ik dagelijks aan de bekendheid en het imago van de opleidingen door middel van social media inzet en het uitrollen en monitoren van online campagnes (SEA, SEO, display).  Een uitdagende rol in een bijzonder competitieve en dynamische markt. 

UniCarriers Nederland
6 maanden

Bij UniCarriers (onderdeel van Mitsubishi Heavy Industries) verving ik vijf maanden lang de marketingmanager. Met als belangrijkste taak het genereren van sales qualified leads, startte ik bij deze mooie internationale opdrachtgever met het formuleren van cijfermatige online marketing doelstellingen. Daarna stroopte ik de mouwen op en ging ik aan de slag met de social media, het opzetten van een blog, het continu monitoren van de online data en het creëren en onderhouden van draagvlak binnen de organisatie.  

Na vijf maanden waren de Facebook en LinkedIn groepen elk meer dan 20% gegroeid, was het aantal websitebezoekers met 159% gestegen (i.v.m. 2017), waren de website bezoeken uit social media verviervoudigd én was aantal leads vanuit marketing elke maand gegroeid.

Verdel
6 jaar

Vanuit mijn rol als marketing manager (2012-2018), mocht ik de marketingafdeling  vanaf nul opzetten en laten groeien.

Met een focus op online marketing en merken bouwen gericht op retail-klanten, kon ik bijna 6 jaar lang dit bedrijf internationaal helpen floreren. Op de sites van Verdel, Naturals, Bart & Bastian en Primaflora lees je meer over de Verdel merken. 

 

Korte opdrachten

 

Buro Scanbrit

Dat koude acquisitie heel mooi uit kan pakken, bewijst mijn samenwerking met Buro Scanbrit.  Toen ik in de zomer van 2018 een rondreis maakte door noord Finland en Lapland was ik daar zo van onder de indruk dat ik Buro Scanbrit heb benaderd met de vraag of ik voor hun reisavonturenblog een blog post over Finland mocht schrijven. 

Na het bestuderen van de doelen en de doelgroepinformatie, ging ik aan de slag. Lees hier het resultaat.

 

Grapewine

Samen met de eigenaar van deze webshop in de lekkerste wijnen, haalde ik GrapeWine door de marketing wasstraat. Ik hielp hem kritisch kijken naar zijn ideale doelgroep, wat er bij hen speelt, en hoe hij deze met zijn website en webshop het beste online kan aanspreken. Tot slot herschreef ik zijn 'over ons' pagina, afgestemd op de ideale doelgroep en zijn merkwaarden.  

 

De eigenwijze vrouwencoach

Voor de eigenwijze vrouwencoach mocht ik al meerdere projecten doen, altijd inspirerend en een leuke samenwerking.  Zo hielp ik haar met een marketing wasstraat om haar social media in kaart te brengen en met het creëren van social media content. 

Reflections of Nature

Voor Reflections of Nature, stylisten die met zijden bloemen de mooiste kunstwerken  voor het zakelijke interieur creëren, mocht ik een marketing wasstraat project begeleiden. Het doel hierbij was de website optimaliseren en hen ondersteunen bij het maken van keuzes voor de social media strategie. 

Hulp bij sollicitaties

Al verschillende keren mocht ik particulieren helpen bij hun sollicitatiebrief en cv. Sommige mensen zijn namelijk een kei in hun vak, maar vinden het lastig om dit in een schriftelijke sollicitatie over te brengen. Ik kijk in dit soort gevallen met een kritisch oog en help deze mensen door hun cv  en brief dusdanig aan te scherpen , dat ze meer kans maken op een gesprek. 

Jan Minten Assurantiën

Voor deze assurantie-adviseurs mocht ik alle website teksten redigeren en aanscherpen. Zo lukte het teksten over verzekeringen en hypotheken begrijpelijk en toegankelijk te maken. Bovendien leerde ik van deze opdracht zelf een heleboel interessants over financiële producten. 

House of Hair Design 

House of Hair Design is een exclusieve kapsalon in Wassenaar die tot voor kort een andere naam had.  De eigenaresse vroeg al enkele keren voor ondersteuning bij de PR, ontwikkeling van de nieuwe website,
e-mailings aan klanten en social media voor haar merk.  Elke keer weer veelzijdige opdrachten waarin ik ook een coördinerende rol speelde.

Salon Von

De eigenaresse van Salon Von was op zoek naar 'natural beauties' die zich aangesproken voelen door het gebruik van natuurlijke producten. Aan mij de schone taak om de 'home page' en 'over ons' pagina zo te herschrijven dat de juiste doelgroep werd aangesproken. 

Plugge & Meulenberg Juridisch Advies

De stoere juristes van Plugge & Meulenberg verstaan als geen ander hun vak en wilden dit aan hun doelgroep ook online kenbaar maken.

Dus ik had de eer om hen te helpen met een hernieuwde positionering, een social media strategie (met daarin een focus op het bereiken van de doelgroep via LinkedIn) en een plan voor hun website inclusief website teksten. 

MCare & Coaching

Voor deze coach op het gebied van sport en carrière, bedacht ik een slogan voor haar merk en schreef ik al haar website teksten. Zo lukte het om samen met de opdrachtgever en de professionals van TVI Computers,  haar twee uiteenlopende bedrijfsactiviteiten in één aantrekkelijke website onder te brengen. 

AGF Recruitment

AGF Recruitment, een werving & selectiebureau op het gebied van vers, hielp ik bij het wervend schrijven van een vacaturetekst afgestemd op de gewenste ideale sollicitant.

GEHA Verhuur

Voor GEHA Verhuur, een hoveniersbedrijf dat ook groot tuinmaterieel verhuurt, verzorgde ik website teksten en advies over beeldmateriaal. Zo werd de site meer doelgroep- in plaats van product-gestuurd. 

 

Ben je op zoek naar een soortgelijke oplossing voor jouw online marketing? Neem contact met me op.